Acties kunnen geëxporteerd worden naar MS Excel. Dit kan via de knop [Acties Exporteren] vanuit een actielijst. Bij een export vanuit de klantenkaart worden alle acties geëxporteerd, ook van de locaties. Wordt de export gedaan vanuit een locatie-actielijst, dan worden alleen de acties van die betreffende locatie geëxporteerd. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met de rechten van de gebruiker die de export uitvoert. Alleen acties die een medewerker überhaupt mag zien, worden meegenomen in de export. Een volledige export zal dus ook uitgevoerd dienen te worden door iemand met minimaal de rol 'Klantbeheerder'.

Wanneer een exportbestand wordt aangemaakt vanuit RIEactie, dan bevat deze meer kolommen en informatie dan geïmporteerd kunnen worden. Het is dus niet mogelijk om een geëxporteerd bestand direct zonder aanpassingen weer in te lezen. Het kopje "Acties importeren" geeft hier verder uitleg over.

Het exporteren van acties kan handig zijn als backup of om zelf verdere analyses/grafieken te maken in Excel van de acties.

0